Voortgang

Stap 1 – Koud douchen

Oefening

Koud afdouchen na jouw warme douche. Vanaf morgen is het de bedoeling dat je start met koud (helemaal koud) water en deze koude straal in één keer volledig op je richt en jezelf gelijk en volledig afspoelt met koud water totdat je rustig ademhaalt. Dus niet eerst een teen of vinger!!! Hierna mag je je jezelf lekker warm douchen zoals je altijd doet, maar dan spoel je je weer af met koud, ook weer tot je rustig ademhaalt.  Een belangrijke tip hierbij is dat je koude moet accepteren, als je koude niet toelaat krimp jij alleen al door je gedachten in elkaar en daarmee ook je hele lichaam … Met acceptatie ontstaat ontspanning, precies wat je wilt bereiken met een rustige ademhaling, dus acceptatie versnelt het resultaat en daarmee de duur van je koude douche. Ik kan je echter verzekeren dat na de 7 dagen challenge je de koude douche heerlijk gaat vinden, echt waar!!!

Duur

Totdat je rustig ademhaalt.

Uitleg

Koud douchen is een werkelijk fantastische manier om jouw oerfuncties weer aan te zetten. Het dwingt je om te focussen door een rustige adem aan te nemen. Je activeert je lichaamsthermostaat (die vaak lui is geworden), welke tevens een belangrijke hormoonklier is. Hierdoor heb je het nooit meer koud (én minder vaak te warm) en zul je veel meer energie hebben. Verder wordt je bloedvatenstelsel getraind, worden je hartfuncties ondersteund en wordt een hele belangrijke zenuw gestimuleerd om ons overactieve immuunsysteem weer tot rust te brengen. Binnen 2 weken heb je een zeer goed werkend vatenstelsel en dit is wetenschappelijk onderbouwd!!! Dus ga aan de slag en doe het gewoon!!!

Weet dat iedere keer als je op het punt staat koude te ondergaan, jouw reptielenbrein gaat schreeuwen dat je daarvandaan moet blijven. Dat is het gedeelte van ons brein waarin onze oerinstincten huizen en die een primaire reactie zal geven, iedere keer weer . En weet je wat het mooie is: als je hier doorheen gaat, dus als je keer op keer deze heftige primaire gedachten en gevoelens kunt overwinnen en toch onder die koude douche stapt, dat je zowel lichamelijk als mentaal krachtiger en sterker zult reageren als je in jouw dagelijkse leven dingen tegenkomt die óók een sterke weerstand in je oproepen. Hierdoor zul je je beter kunnen focussen op wat je echt wilt in het leven en daarvoor gaan!!

Niet lullen, maar voelen! Tip …

Mooi en gezond ouder worden. "Niet lullen, maar voelen!"Vandaag TIP 1

Geplaatst door Schoonheidsinstituut Elysée op zondag 21 mei 2017